Lapszabászatunk zavartalanul működik.

A megrendeléseket kérjük online megküldeni.

Konyhai munkalap méretre vágása

Ha új konyhai munkalapot szeretne konyhájában, szinte biztos, hogy méretre kell vágni. Hiszen az alapanyag elemekben érkezik, aminek hossza nem feltétlenül egyezik meg a konyha / konyhabútor hosszával. A méretre vágás egyszerűnek tűnik ugyan, de ha az ember belefog, kiderül, hogy nem is olyan könnyű sérülésmentesen, milliméter pontosan méretre vágni a konyha munkapultot. Ezért érdemes inkább tapasztalt szakemberekre bízni!

Miért kell a konyhai munkapultot méretre vágni ennyire pontosan?

 1. Azért, mert ha nem stimmel a méret, akkor csúnya lesz és nem illeszkedik rendesen a munkalap két eleme. 
 2. Utóbbi esetben nem lehet hézagmentesen összeilleszteni a munkalap peremeit, így az ételmaradék belekerülhet és átfolyik rajta a víz vagy egyéb folyadék. 
 3. A résekeen bejutó ételmaradék koszt csinál és nem is túl higiénikus.
 4. Ráadásul a konyhai munkalapot akár 10-20 évre, vagy még hosszabb időre vásároljuk. Akkor fog tudni “matuzsálemi” kort megérni szépségben-épségben, ha professzionálisan készül el.

A munkapult darabjainak az összemarása

A munkapult darabjait összemarással tudjuk úgy egymáshoz rögzíteni, hogy az illesztés gyakorlatilag láthatatlan marad. Ez kizárólag akkor lehetséges, ha a peremek felülete sima, tehát szépen, egyenletesen vannak levágva, így a felületek között fél milliméteres hézag sincs.

A konyhai munkalapba a főzőlapot és mosogatót is be kell illeszteni

Ha a munkapultba nem milliméter pontosan vágjuk ki a helyet a főzőlap és a mosogató számára, gyakorlatilag mehet a kukába a munkalap, mert a két konyhai eszköz nem passzol majd a résbe. 

Márpedig ha passzolnak, nem tudjuk egyiket sem belesüllyeszteni a munkalapba.

Ráadásul a mosogatót szigetelni is kell, hiszen ha a víznek akár csak egyetlen cseppje is a perem alá folyik, a munkapult hamar tönkremegy. Ne feledje, hogy a forgácsból készült anyag szivacs módjára szívja be a nedvességet! Ha pedig egyszer megszívja magát, megadagad és elkezd rohadni. A megfelelő szigetelés csak akkor lehetséges, ha a mosogató számára készült nyílás tökéletes és hajszál pontosan illeszkedik. 

Természetesen a munkapult készülhet tömör fából, kőből és egyéb speciális, modern anyagból is, azonban ez esetben sem spórolhatjuk meg a precíz levágást. Ráadásul ezeknek az anyagoknak igencsak borsos az ára, ezért sem javasoljuk, hogy a legdrágább anyagból készült munkapultot saját maga vágja.

Milyen nehézségei vannak a konyha munkalap vágásának?

Manapság a konyha munkalapok a legritkább esetben készülnek tömör fából, ezért a körfűrésszel való vágás roncsolhatja a pult anyagát.

Ha nem jól rögzítjük a munkalapot, az szintén az anyag roncsolódásához vezethet, netán elmozdul, ami ránk nézve veszélyes lehet. Ezért tudni kell, hogyan és milyen pontokon, illetve milyen eszközzel érdemes rögzíteni a munkapultot.

A folyamat ráadásul eszközigényes:

 1. nagyméretű, stabil asztal, amihez rögzítjük a munkalapot
 2. körfűrész
 3. szigetelőszalag
 4. vezetősín
 5. 4 db pillanatszorító
 6. kesztyű
 7. védőszemüveg a faforgácsok ellen

Sok helyre és időre is szükségünk lesz. A munka “piszkolós”, ezért vagy zárt műhelyben, vagy egy udvaron érdemes végezni. 

A munkalap vágása szaktudást igényel, hiszen magát az eszközt – a körfűrész – használatát is ismerni kell. Hogyan fogjuk meg, milyen erővel és miként vágjunk? Egy kezdő számára ez komoly kihívást jelenthet, azonban egy profi, tapasztalt szakember, a megfelelő elektromos gépekkel pillanatok alatt 100%-os pontossággal vágja le a munkalapot.

Mi profi bútorasztalosokkal és speciális gépekkel dolgozunk

Ha a szaktudás és tapasztalat professzionális eszközökkel találkozik, tökéletes végeredmény születik. Bútorasztalosaink komoly tapasztalattal rendelkeznek és az általuk használt gépek roncsolásmentesen és szépen vágják le a konyhai munkalapot.

Rendelje meg nálunk konyha munkalapján pontosan méretre vágva ide kattintva!

 • A munkalapok összemarását is megrendelheti
 • A mosogató és a főzőlap összemarását is elvégezzük önnek

Hívjon, vagy látogasson el bemutatótermünkbe!

CÍM: 2330 Dunaharaszti, Fő út 26.

TELEFON: +36 30 212 2602

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek: 7:30 – 17 óráig

Szombat: 8 – 12 óráig
Vasárnap: zárva

Kapcsolatfelvétel
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Shopping Cart