Lapszabászatunk zavartalanul működik.

A megrendeléseket kérjük online megküldeni.

Mesterséges konyha munkalap anyagok előnyei és hátrányai

Előző blogunkban a természetes konyha munkalapok előnyeiről és hátrányairól írtunk, most következzenek a mesterségesen előállított munkalapok. Senki nem riadjon vissza a “mesterséges” szótól, hiszen ma már rendkívül modern technológiák léteznek, amivel kiváló minőséget, a természetessel azonos megjelenést kölcsönöznek a munkalapoknak. 

A laminált munkalap például a megszólalásig hasonlít a fára, kőre vagy bármilye természetes anyagra, azonban ára jóval kedvezőbb, kevesebb energiát kell tisztán tartására fordítani és odafigyeléssel hosszú ideig használhatóak.

A mesterségesen előállított konyha munkalap anyagok:

  1. Laminált konyhai munkalap
  2. Corian konyhai munkalap
  3. Kompaktlemez konyhai munkalap
  4. Dekton konyhai munkalap

1. Laminált (HPL) konyha munkalalap

A laminált munkalap a leggyakoribb és legnépszerűbb, mivel rengeteg előnye van:

  • tartós
  • ütésálló
  • hőálló
  • karcálló
  • leginkább pénztárcabarát, mégis jó minőségű és minden konyhába illik
  • rendkívül sokféle mintázatban, színben rendelhető

A laminált munkalap kinézetének csak a képzelet szab határt

A laminált munkalap gyakorlatilag bármilyen színben és mintában létezik, természetes hatás ugyanúgy elérhető vele, ha fa vagy kő mintásat választunk. Ön is megérdemli a márvány, a gránit vagy a fa exkluzív hatását konyhájában!  Válasszon laminált munkalapot az említett anyagok árának töredékéért!

Ráadásul speciális élzárási technikával még esztétikusabbá tehető a munkalap.

A laminált munkalap a konyhabútor hátfallal megegyező színben / mintában rendelhető, így a konyhánk rendkívül mutatós lesz.

Ha a hátfal a munkalappal színazonos, az nem csak stílusos és jól néz ki, de sokkal könnyebben tisztítható, mint a csempe. Nem kell ugyanis a csempék között fugát akkurátusan, egy szivaccsal kitisztítani, csupán le kell törölni a felületet, ami teljesen egyenletes.

Hogyan készül a laminált munkalap?

A HPL angol mozaikszó magyarul a magas hőfokon laminált szó rövidítése. A HPL munkalapok faforgácsból készülnek, amit műgyantával, amit magas nyomáson összepréselnek. 

Az így létrejövő faforgács lapok rugalmasak és időtállóak, amennyiben az élzárását és a sarkok lezárását megfelelően végzik el. Ha ugyanis a víz, a nedvesség képes bejutni a nem megfelelően lezárt munkap belsejébe, a munkalap jóval hamarabb megy tönkre .

Ezért nem mindegy, hogy hol vásárol konyhai munkalapot, ugyanis a minőségben jelentős eltérések lehetnek.

A Bútorlapvágás.hu garantálja a professzionális, minőségi élzárást és a hosszú élettartamú munkalapokat, bútorlapokat! Rendeljen most telefonon vagy jöjjön el bemutató termünkbe!

CÍM: 2330 Dunaharaszti, Fő út 26.

TELEFON: +36 30 212 2602

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek: 7:30 – 17 óráig

Szombat: 8 – 12 óráig
Vasárnap: zárva

2. Corian konyhai munkalap 

A corian munkalap akrilgyantából és alumínium-hidroxidból készül, mesterséges (kémiai) eljárás állítják elő. Könnyen tisztítható, mivel pórusmentes, tapintása puha, igen sokféle színben gyártható. Kinézetre pedig olyan lesz, mintha egy darabból készült volna, illesztési pontok láthatatlanok lesznek.

Bár elég jól ellenáll a vágásnak, időnként karbantartást igényel. A felülete ha megsérül (felreped, törik), érdemes átpolírozni. Erre azonban szakemberre van szükség, semmiképpen se álljon neki maga!

Hátránya, hogy a 200 Celsius-fok felett deformálódik és könnyen elszínezi a bor, a kávé.

Mivel rendkívül dekoratív megjelenésű (illesztékek hiánya, sima, elegáns felület), a drága, luxuskonyhákban kedvelt munkalap típus.

3. Kompaktlemez konyhai munkalap 

A kompaktlemez munkalap (vagy Compact) egy kicsit kakukktojás, ugyanis jóval vékonyabb, meg a többi munkalap – csupán 120 mm -, illetve kiválóan használható fürdőszobában és kültéren is. A komptaktelemez ugyanis különösen jól bírja a nedvességet és hosszú az élettartama.

A kompaktlemezt alapanyaga cellulózlap és melamingyanta amiket – a laminált munkalaphoz hasonlóan – magas nyomáson egymáshoz préselnek. 

Sokféle színben, mintában elérhető.

Kapcsolatfelvétel
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Shopping Cart